Sahifa fully responsive WordPress News, Magazine, Newspaper, and blog ThemeForest one of the most versatile website themes in the world.

2020. február 8. szombat: Túra a téli Bükk-fennsíkon: a Nagymező és a kövek

2020. február 8. szombat: Túra a téli Bükk-fennsíkon: a Nagymező és a kövek

A teljes túraleírás és jelentkezési lap ezen a linken elérhető: https://forms.gle/6FTkKseFu26KnRZd

2020 februárjának második hétvégéjén hívunk a Bükkbe, egy közepes nehézségű túrára, ahol keresztülvágunk a hegység szívében található Nagymezőn, és megcsodáljuk a déli sziklaperemről nyíló panorámát. A program nyílt, melyen mindenki – egyesületi tag és nem tag – részt vehet.
Indulás: 2020. február 08-án szombaton 05:30-kor Békéscsaba Andrássy út Obi Áruház melletti parkolóból. Visszaérkezés: ugyanide aznap, 21.00 óra körül.
Résztvevők száma: maximum 9 fő. Utazás: 9 fős kisbusszal.
Túravezető: Képiró Tibor; tel: + 36306373031
Részletek: A Bükk Magyarország legvadabb formakincsű hegysége, ahol igazi kárpáti tájon érezhetjük magunkat. A kiterjedt hegység középső részén átlagosan 700-900 méteres magasságú plató terül el, a Bükk-fennsík. A plató megannyi hegyi kaszálórétet rejt, ahol jól láthatóvá válnak a hegység karsztos formakincsének bájos hepehupái, az oldással keletkezett töbrök. A borókabokros, néhol fenyvesek szegélyezte rétek helyenként magashegyi hangulatot kölcsönöznek a Bükk-fennsíknak, amelynek déli peremét óriási mészkősziklafalak tarkítják, csodálatos kilátást nyújtva: tiszta időben a Mátrától a tokaji Kopasz-hegyig tart a panoráma. Túránkat a Fehér Sas Panziótól kezdjük, ahonnan a zöld sáv jelzésen kelünk át a Nagymezőn, a fennsíkot délről határoló sziklafalig. Itt kelet-nyugati irányban, a zöld háromszög jelzésen keressük fel sorrendben a Három-kő, majd a Tar-kő kilátópontját. Innen az országos kéktúra útvonalán térünk vissza a kiindulási pontunkhoz. Táv: 15 km, szintemelkedés: 410 m. Idő – és kedv – esetén innen még rövid kitérőt teszünk a Bálvány-hegyre, a hegység legmagasabb kilátópontjára, ahonnan tiszta időben még a Magas-Tátra vonulatát is látni lehet.

Szükséges felszerelés: A túrának és az évszaknak megfelelő, réteges, vízálló, meleg ruházat, sapka, kesztyű, kamásli, túrabakancs, túrabot, megfelelő mennyiségű [meleg] folyadék, élelem egész napra.

Részvételi díj: egyesületi tagjainknak 7.800,- ft/fő, nem egyesületi tagoknak 8.500,- ft/fő melyet Egyesületünk (Budapest Bank) 10102615-86410300-01004009 bankszámlájára kell befizetni a jelentkezést követő öt munkanapon belül. Kérjük a jelentkező nevét és a “Bükki túra” megjegyzést a közlemény rovatba beírni!

A várható túljelentkezés miatt csak az előre befizetett részvételi díjjal lehet jelentkezni a programra. A jelentkezések elfogadása időrendi sorrendben történik. A jelentkezési lap kitöltése, telefonon vagy írásban küldött jelentkezés, egy jelzés a szervezőnek nem minősül foglalásnak! Közösségi oldalakon, honlapon beírt megjegyzést, hozzászólást sem tudunk elfogadni jelentkezésnek! A befizetést követően a megadott e-mail címre küldjük a visszaigazolást a befizetésről és a jelentkezésről.
A program lemondási feltételei: a túra kezdete előtti öt vagy annál több munkanappal történő lemondás esetén a befizetett részvételi díj 80 %-át visszatérítjük. Ha a lemondás öt munkanapon belüli a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni! Lehetőség van a részvétel átruházására is, azaz az utas maga helyet küldhet is küldhet.
Gondold át, hogy a túra Neked való e? Megfelelő erőnléttel, felszereléssel rendelkezel-e? Ha igen bátran jelentkezz még ma! A túravezető fenntartja a programváltoztatás jogát akár a túra közben is. A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt.
Túrák, kirándulások, ismerkedés, jókedv. Csatlakozz Te is! TÚRÁZZ VELEM TURISTA EGYESÜLET
http://turazzvelem.com info@turazzvelem.com +36 20 542 4909