Sahifa fully responsive WordPress News, Magazine, Newspaper, and blog ThemeForest one of the most versatile website themes in the world.

2020. január 25. szombat: Hótalpas túra a Pádison

2020. január 25. szombat: Hótalpas túra a Pádison

Túrakiírás és jelentkezési lap ezen a linken érhető el: https://forms.gle/qy9ZKq6Qah7AAUrD9

2020 január végén téli, havas gyalogtúrára hívunk a Pádis-fennsíkra. Várhatóan nagy hó lesz és lehetőségünk nyílik kipróbálni hótalpakat túráink során. Nyílt program, melyen mindenki (egyesületi tagjaink és nem egyesületi tagjaink) részt vehet.
Túravezető: Komlósi Zoltán. Telefon: +36205424909
Utazás mikrobusszal 9 fő, indulási létszám 9 fő.
Indulás: 5,20 ó Békéscsaba, OBI parkoló mellől az Andrássy útról, 5,40 ó Gyula, Penny parkoló Zrínyi tér, kb 6 ó Sarkad, Tesco parkoló. Érkezés: 21 óra körül Békéscsabára
Részletes program:
Téli gyalogtúránk során a Pádis-fennsík egy részét fogjuk megismerni. Délelőtt a nevezetes Mócok Templomához indulunk, mely kegyhely, kilátó és tájékozódási pont is egyben. A kezdeti bemelegítő szakasz után nagyobb emelkedőt leküzdve érkezünk a tiszta időben páratlan kilátást adó, 1466 m magasan lévő fedett kegyhelyre. Nagy hóban való haladást segítheti az erre a célra kialakított hótalpak, melyekről egyesületünk gondoskodik. A csúcsról másik útvonalon fogunk ereszkedni és a télen befagyott illetve hóval borított és megtelt Varasó-tóhoz fogunk túrázni délután. A pádisi turistaház környékén hagyott gépkocsinkhoz a délután második felében, sötétedés előtt fogunk visszaérkezni, várható érkezésünk Békéscsabára 21 óra körül várható.
Túratáv: összesen kb. 12 km, szint: kb. +300m/-300m. A túra besorolása: közepes nehézségű gyalogtúra *** Télen, téli időjárásban fogunk túrázni, ennek megfelelően hideg időre, havas, csúszós terepre kell számítani, ami megnehezítheti a haladást!
Szükséges felszerelés: érvényes személyazonosító igazolvány vagy útlevél, túrabakancs, kamásli, réteges (téli évszaknak megfelelő) túra-öltözet, túrabotok, esőkabát, kabát, sapka, kesztyű, napszemüveg, kis hátizsák, élelem és innivaló(termoszban meleg tea) egész napra.
Váltóruhák, váltócipők a gépkocsiban maradnak. Egyéni utas,- sportbiztosítás kötése erősen ajánlott! Érvényes Európai Egészségbiztosítási kártya kötelező! A programokon, túrákon mindenki saját felelősségre vehet részt! Az ingyenes Európai Egészségbiztosítási kártya az OEP-től ingyenesen igényelhető és hozd is magaddal a túrára! A túravezető fenntartja a jogot a programváltoztatásra, akár túra közben is.
Részvételi díj (melynek befizetése után lesz jelentkezés a regisztrációból)
TVTE tagoknak: 5.000 Ft/fő, Nem egyesületi tagoknak: 6.000 Ft/fő

TVTE tagnak lehet jelentkezni honlapunkon keresztül: http://turazzvelem.com/jelentkezes-tagnak/

A részvételi díjat Egyesületünk (BudapestBank) bankszámlájára
10102615-86410300-01004009 lehet befizetni a jelentkezést követő ötödik munkanapig.
Kérjük a befizető nevét és a “Téli Pádis túra” megjegyzést beírni a közlemény rovatba!
A várható túljelentkezés miatt, csak az előre megfizetett részvételi díjjal lehet jelentkezni a programra. A jelentkezési űrlap kitöltése, telefonon vagy írásban küldött regisztráció egy jelzés a szervezőknek, nem minősül foglalásnak!
A befizetést követően a megadott e-mail címre küldjük a számlát a befizetésről és a foglalásról.
Közösségi oldalakon, honlapon beírt hozzászólást, megjegyzést nem tudjuk elfogadni jelentkezésnek.

A program lemondás feltételei: az utazás megkezdése előtti 5 vagy több munkanappal való lemondás esetén a befizetett részvételi díj 80 %-át visszatérítjük. Ha a lemondás 5 munkanapon belüli, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni! Lehetőség van a részvétel átruházása más személyre, tehát az utas maga helyett más személyt küldhet.

Túrák, kirándulások, ismerkedés, jókedv. Csatlakozz Te is! TÚRÁZZ VELEM TURISTA EGYESÜLET
http://turazzvelem.cominfo@turazzvelem.com +36 20 542 4909