Sahifa fully responsive WordPress News, Magazine, Newspaper, and blog ThemeForest one of the most versatile website themes in the world.

Figyelem, elmarad! 2020. április 9-11: Országos Kéktúra, Gánt – Tarján

Figyelem, elmarad! 2020. április 9-11: Országos Kéktúra, Gánt – Tarján

Túránk elmarad!

Egyesületünk szervezésében, a Vértesben folytatjuk vándortúránkat és a Gerecse tájegységbe fogunk érkezni. Az Országos Kéktúra útvonalán, és arról rövid kitérőket téve, hazánk természeti és épített látnivalóit fogjuk megismerni újabb túrasorozatunkon.
Időpont: 2020. április 9 – 11. csütörtöktől szombatig
Túravezető: Komlósi Zoltán telefon: +36205424909
Utazás: mikrobusszal
Szállás: vadászházban és turistaházban. Ágyneműt adnak, hálózsákot, derékaljat nem szükséges hozni.
Ellátás: önellátás. Városban, faluban a boltból vásárolt reggeli és napi élelmiszer. A csütörtöki napra meleg vacsora kérhető.
A túra besorolása: nehéz gyalogtúrák! Részvételi díj: 4.000 Ft/fő (9 fő esetén), induláskor fizetendő készpénzben. A részvételi díj tartalmazza az utazási költségeket. A részvételi díj nem tartalmazza a szállások, az étkezések, az igazolófüzet, az egyéni utas és baleset biztosítás, belépők, egyéni kiadások költségeit. Várható költségek szállás 2 éjszakára kb 10.000Ft/fő, étkezés 3 napra kb 8.000Ft/fő. A feltüntetett árak tájékoztató jellegűek. A szállás, az IFA és étkezés költségeit egyénileg fizeti mindenki a helyszíneken.
Indulás: április 9. csütörtök 5.30 ó Békéscsaba OBI parkoló mellől, Andrássy út. Érkezés: április 11. szombat késő este Békéscsabára.
Részletek: Az Országos Kéktúra(OKT) Magyarország északi tájain végighaladó, Írott-kőtől Hollóházáig tartó, folyamatos, jelzett turistaút. A hossza több mint 1100 km. Ez Magyarország és Európa első hosszútávú turistaútja, a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúrával(DDK) és az Alföldi Kéktúrával(AK) része az Országos Kékkörnek(OKK). Teljesítése semmilyen kötöttséggel nem jár, az útvonalat végigjárva a rendszeres túrákon túl képet kaphatunk hazánk életéről, tájairól, megismerhetjük mindennapjait, lakóit, történelmét, föld- és vízrajzát, állatvilágát és természeti szépségeit. Az útvonalon a Magyar Természetjáró Szövetség létrehozott két jelvényszerző
túramozgalmat: az Országos Kéktúrát, illetve a Gyermek Kéktúrát. Ezek teljesítése feltételekhez kötött. Túráink során lehetőség lesz az OKT igazolófüzetben bélyegzőkkel igazolnunk a bejárt útvonalat.

A teljes túrakiírás és a jelentkezési lap ezen a linken elérhető: https://forms.gle/MJsgpsJMi5vqMB7j7