Sahifa fully responsive WordPress News, Magazine, Newspaper, and blog ThemeForest one of the most versatile website themes in the world.

2020. november 8. vasárnap: III. Békés megyei Turista Találkozó

2020. november 8. vasárnap: III. Békés megyei Turista Találkozó

Szeretettel várunk minden túrázni vágyót és a megye valamennyi turistaszervezetének tagjait a november 8-i rendezvényünkre! A programot a mezőberényi Alföld Turista Egyesület és a békéscsabai Túrázz Velem Turista Egyesület közösen szervezi, rendezi.
A rendezvényeken való részvétel teljesen ingyenes (a Békés-Murony közötti programhoz Békéscsabáról Békésre, majd Muronyból Békéscsabára az utazási költségeit mindenki maga viseli). A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.
A program időpontja: 2020. November 8. 8:00 óra, Békéscsaba, ligeti pavilon (rossz idő esetén a Körösök-völgye Naturpark terasza.) Programok:
8:00 – 8:45 óra: Megyei elismerések, minősítések átadása, beszélgetés.
Három túrán várjuk az érdeklődő túratársakat 8:45 órától:

1, Nagytúra: „Csabai körtúra” Békéscsaba Széchenyi liget-Bandika fa-Sikkony-Gerla-Póstelek-Békéscsaba Széchenyi liget gyalogtúra.
Túratáv kb 27km. Túravezető: Komlósi Zoltán (telefon: +36205424909)

2, Kistúra: “Vicinális túra” a bezárt békési vasútvonal mentén. Útvonal: Békés vasútállomás – Soványhát – Murony. Hazautazás a muronyi vasútállomásról induló járatokkal. A túra Békéscsaba Széchenyi ligetből indul. A busz 9:25-kor Békéscsaba, Szeberényi térről indul és kb. 9:43-kor érkezik Békésre.
Túratáv kb 8 km. Túravezető: Pusztai László (telefon: +36703672977)

3, Kerékpártúra: „Csabai-kör kerékpártúra” Békéscsaba Széchenyi liget-Békés-Gerla-Póstelek-Békéscsaba.
Túratáv kb 28 km. Túravezető: Szabó Zoltán (+36309855706)

Ajánlott felszerelés a gyalogtúrákhoz: réteges, őszi időjárásnak megfelelő túraöltözet, túrabakancs vagy túracipők, kamáslik, túrabotok, esőkabát, hátizsák, enni-innivaló.
Ajánlott felszerelés a kerékpártúrához: a KRESZ előírásainak megfelelően felszerelt kerékpár (fékek, világítás, fényvisszaverő prizmák, csengő), kerékpáros öltözet, esővédő ruházat, nem kötelező de jó ha van nálunk: sisak, pumpa, tartalék belső gumi, szerszámok.

Regisztrálni az alábbi űrlap kitöltésével és elküldésével lehet, illetve e-mailben is küldhető regisztráció a tvte2016@gmail.com címre, “Turistatalálkozó” tárggyal, megjelölve az érkező személyek nevét, létszámát valamint kérjük, jelöljétek meg melyik túrán szeretnétek részt venni. Köszönjük! Túrakiírás és regisztrációs lap: https://forms.gle/YvhwzJ1Yx5zaLbm67