Sahifa fully responsive WordPress News, Magazine, Newspaper, and blog ThemeForest one of the most versatile website themes in the world.

Tudnivalók

Általános információk a programjainkra való jelentkezésről, a programjainkon való részvételről, a túrák nehézségi besorolásáról:

Programjainkra történő jelentkezéskor ezeket a részvételi feltételeket el kell fogadnod.

Jelentkezés
Programjaink között szerepel “nyílt” és “zárt” típusú:

 • nyílt: bárki jelentkezhet és részt is vehet rajtuk a keretlétszám erejéig;
 • zárt: csak Túrázz Velem Turista Egyesületi tagok vehetnek rész a keretlétszám erejéig.

TVTE tagnak az alábbi űrlap kitöltésével lehet jelentkezni.

Programjainkra jelentkezni a honlapunkon eseménynaptárban illetve a facebook közösségi oldalunkon található eseményekben található leírás és űrlap kitöltésével lehet.
Más jelentkezést is el tudunk elfogadni (telefon, e-mail, személyes találkozás, levél).
Közösségi oldalakon hozzászólásokban, megjegyzésben tett jelentkezéseket nem áll módunkban elfogadni! Jelentkezéseket sorrendben, a keretlétszám erejéig tudjuk fogadni.
Minden jelentkező, a jelentkezés leadását követően kap egy megerősítő e-mailt, hogy jelentkezését regisztráltuk. Programjainkon a résztvevők száma korlátozott. A meghirdetett programok részleteinél megtalálható a jelentkezők létszáma, mely arról tájékoztat, hogy mennyi túratársat tudunk magunkkal vinni.
A jelentkezési űrlap kitöltése egy jelzés egyesületünknek részvételi szándékodról, nem minősül foglalásnak! A részvételi díj megfizetése után lesz helyed foglalva!
A jelentkezést követően 5 munkanapon belül kérjük fizetni a részvételi díjat banki átutalással, vagy bankszámlára történő befizetéssel (Budapest Bank) 10102615-86410300-01004009 TVTE számlájára. Befizetéskor kérjük feltüntetni a jelentkező(k) nevét, neveit, valamit közlemény rovatba, megjegyzésként a túra nevét és dátumát. Amennyiben a jelentkezést követően 5 munkanapon belül nem történik meg a program díjának befizetése, automatikusan a jelentkezés érvénytelen lesz! Erről külön értesítést a jelentkező nem fog kapni!
TVTE tagoknak a program indulását megelőzően legalább 5 héttel korábban, a nem tagoknak 4 héttel lesz lehetősége jelentkezni a meghirdetett programjainkra. A több napos programokat korábban, akár több hónappal előtte is meghirdethetjük.
A jelentkezőnek el kell fogadnia, hogy a túrán, programon csak kitöltött és aláírt nyilatkozattal-jelenléti ívvel vehet részt.

Kapcsolattartás
Fő kapcsolattartási formánk az e-mail levelezés. A jelentkezés visszaigazolása, tájékoztató levelek, adatbekérések ezen a csatornán kerülnek közvetítésre, így kérjük, ha jelentkeztél valamelyik programunkra, figyeld a megadott e-mail fiókodat. Ha valaki nem adja meg e-mail címét, abban az esetben nem tudunk felelősséget vállalni az esetleges információhiány miatt (pl. jelentkezési határidő után bekövetkező változások). Ha a túrát megelőző 24 órában történik nem várt esemény (pl. a jelentkezők száma a minimális alá esik), abban az esetben telefonon értesítünk mindenkit a túra elmaradásáról, vagy a beállt változásról. Kérdéseitekkel inkább e-mail-ben keressétek egyesületünket, de telefonon is állunk rendelkezésetekre.
Telefonos elérhetőségek: +36 20 5424 909     +36 20 4660 850

Adatkezelés, adatvédelem
A jelentkezés során megadott személyes adatokat egyesületünk az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény szerint bizalmasan kezeli, azt harmadik fél számára nem adja át. Az adatokra a jelentkezőkkel történő közvetlen kapcsolattartás miatt van szükség.

Részvételi díj, befizetés
A túrakiírásban minden esetben szerepel, hogy ha fizetős az adott út, mennyibe fog kerülni. Ingyenes programjaink ennek megfelelően lesznek kiírva. A részvételi díj teljes összegét előre kérjük befizetni átutalással vagy banki befizetéssel Egyesületünk
Budapest Banknál vezetett 10102615-86410300-01004009 számú bankszámlájára.
Az átutalásról minden esetben számla készül, melyet e-mailben küldünk el a befizetőnek. Lehetőség van készpénzes befizetésre házipénztárunkba, előtte időpont egyeztetés szükséges a +36 30 7576 585 telefonszámon.
A részvételi díj nem tartalmaz biztosítást!
A részvételi díj tartalmát minden esetben rögzítjük a túrakiírásban, ahol megjelöljük az egyéb felmerülő költségeket is, melyek a részvételi díjon felül kell vagy lehet fizetni.

Biztosítás
Megjelölt külföldi túráinkon (pld. magashegyi túráknál) kötelező olyan sport-baleset biztosítás megkötése, mely tartalmazza az esetleges hegyi mentést. A biztosítást egyénileg kell megkötnie minden jelentkezőnek! A biztosítás meglétét a túravezető indulás előtt ellenőrzi. Amennyiben valaki nem rendelkezik a szükséges biztosítással, nem vehet részt az adott túrán. Európai Uniós TB kártya minden külföldi kirándulás során szükséges! A kártya igényléséről az OEP honlapján ide kattintva tájékozódhatsz.
Utazás és túra során az aláírt szerződés és vagy kártya legyen nálad! Belföldi kirándulásainkra nem kötelező a biztosítás.

Lemondás, bánatpénz
Az utazás megkezdése előtti 5 vagy több munkanappal való lemondás esetén a részvételi díj 80%-át visszatérítjük. Ha a lemondás 5 napon belüli, a túra díját nem áll módunkban visszatéríteni. Lehetőség van arra, hogy az utas maga helyett másik személyt biztosítson.

Kedvezmény
TVTE tagoknak a fizetős utak részvételi díjából 500 – 5.000 Ft/fő/program kedvezményt biztosítunk, melyet feltüntetünk a program kiírásában. A kedvezmény mértéke az adott program időtartamától és a résztvevők számától eltérhet!

Program
Túráinkon bárki részt vehet, aki egészséges és megfelelő fizikai erőnlétben van.
A túrák különböző nehézségűek, egyes túrák komolyabb fizikai igénybevétellel járnak.
Fontos, hogy mindenki felmérje saját fizikai erőnlétét, felszerelése alkalmasságát,
ezért ha kérdésed van, időben vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy válaszolhassunk.
A túravezető az időjárási körülményeket, az adott túraútvonalon történő változás, változtatás és a résztvevők felkészültségét figyelembe véve változtathat a túra vagy kirándulás programján.
A változtatás miatt, a részvételi díj nem kérhető vissza. A túrakiírásban szereplő adatok (táv, szintemelkedés, nehézség) tájékoztató jellegűek.
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz és vehet részt, sem az egyesületet, sem a túravezetőt nem terheli semmilyen felelősség a túra résztvevőiért, mely nem a túravezető hibájából származik!
(pld. nem megfelelő felszerelés miatt történő baleset, ittas állapotban történő baleset, kérés-utasítás-felszólítás be nem tartása miatt történt baleset, stb.) Kérjük, minden esetben, mindenki tartsa be a túravezető kéréseit, utasításait!
A túravezető vezeti a túrát, nem Te! Akkor is, ha Te gyorsabban tudsz gyalogolni. Mindig hallgass a szavára! Hidd el, ő tapasztaltabb nálad.
Természetesen a túravezető azért is van a csoporttal, hogy odafigyelve megelőzze az ilyen helyzeteket, döntéseikkel az egyént és a csoportot óvják.

Természetjáró minősítés

Tagjaink, mint a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) tagjaiként, természetjárói minősítési rendszerben is részt vehetnek. Ennek feltétele, a túrákon az előírásoknak megfelelően kitöltött és igazolt túrajelentés, melyet 2018. január-tól minden adott hónap utolsó napjáig kérünk leadni. A hiányosan és későn leadott túrajelentéseket nem áll módunkban elfogadni! Bővebb információkat az MTSZ honlapján lehet olvasni. A minősítésről hasznos információkat itt lehet olvasni. Túrajelentés nyomtatványt itt lehet letölteni.

Általános tájékoztató a felszerelésekről és a túrák nehézségi besorolásáról:

Túráinkon bárki részt vehet, aki egészséges és megfelelő fizikai erőnlétben van.
A túrák különböző nehézségűek, egyes túrák komolyabb fizikai igénybevétellel járnak.
Fontos, hogy mindenki felmérje saját fizikai erőnlétét, felszerelése alkalmasságát,
ezért ha kérdésed van, időben vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy válaszolhassunk.

A túrák nehézségi besorolása: (a túrakiírás melletti csillagok száma  az alábbiak szerint tájékoztat)

*         Könnyű, laza séta, nincsenek komoly szintemelkedések, sem távolságok. (0-8 km, 100m alatti szintemelkedés)

**        Könnyű túra, minden egészséges ember számára teljesíthető, nem érhetnek meglepetések, ha időnként szoktál sétálni, kirándulni.      (6-12 km, 500 m alatti szintemelkedés)

***       Közepesen nehéz túra, melynek időtartama 8-10 óra lehet, nagyobb szintemelkedéssel. Átlagos teljesítőképességű emberek is végigjárhatják. Aki először túrázik, másnap izomláz várható. (10-18 km, 1000 m alatti szintemelkedés)

****      Nehéz túra, rendszeres túrázóknak ajánlott.  Nagyobb távolság és számottevő szintemelkedés várható. A gyakrabban túrázók is megérzik lábaikat.    (15-25 km, 1.500 m alatti szintemelkedés)

*****    Megerőltető túra, csak jó fizikai és szellemi állapotú rendszeres túrázóknak ajánlott! Nagy távolságok és szintemelkedés várható. Előny jelent, ha nem először indulsz magashegységbe. Izomláz és “itt fáj-ott fáj” szinte garantált.   (25 km vagy 1.500 m szint felett)

******  Extrém túra. Különösen nagy távolságok és szintemelkedés, extrém körülmények akár télen fagyban, hóban. Részvételhez magashegyi tapasztalat szükséges.

Javasolt túrafelszerelés: 

 • Túrabakancs vagy túracipő és hozzá való túrazokni. Végső esetben sportcipő. Egyiket sem a túrán vedd fel először!
 • Réteges ruházat, váltópóló a hátizsákban. Csere száraz ruházat, váltózokni a gépkocsiban vagy buszban hagyva. Elázás esetén nagyon kellemetlen vizes ruhában haza utazni.
 • Kapucnis esőkabát. Esernyőt túrára NE hozz!
 • Napi enni,- és innivaló. Pld. szendvicsek, csoki, szőlőcukor, energiaszeletek, víz, gyümölcslé… alkohol fogyasztása túra közben nem megengedett!
 • Megfelelő méretű hátizsák. Táskát, szatyrot túrára NE hozz! Ezek a gépkocsiban vagy buszban megvárnak.
 • Kalap, sapka vagy kendő, napszemüveg. Leégés ellen napkrém, ajakír. Eü papír, nedves törlőkendő.
 • Ajánlott felszerelés: túrabot(ok), kamásli, bicska, fényképezőgép tokban.
 • Baj esetén jól jöhet: Európai Egészségbiztosítási Kártya! Ingyen van, igényeljétek, és túrára, kirándulásra kötelező hozni!
 • Egyéni sport-balesetbiztosítás kötése erősen ajánlott.
 • Határátlépéshez szükséges: érvényes személyazonosító igazolvány, vagy érvényes útlevél. Figyelem! A magyar hatóságok által kibocsátott ideiglenes személyazonosító igazolvánnyal nem lehet az ország területét elhagyni!
Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net