Sahifa fully responsive WordPress News, Magazine, Newspaper, and blog ThemeForest one of the most versatile website themes in the world.

Tudnivalók

Általános információk a programjainkra való jelentkezésről, a programjainkon való részvételről, a túrák nehézségi besorolásáról:

Programjainkra történő jelentkezéskor ezeket a részvételi feltételeket el kell fogadnod.

Jelentkezés
Programjaink között szerepel “nyílt” és “zárt” típusú:

 • nyílt: bárki jelentkezhet és részt is vehet rajtuk a keretlétszám erejéig;
 • zárt: csak Túrázz Velem Turista Egyesületi tagok vehetnek rész a keretlétszám erejéig.

TVTE tagnak az alábbi űrlap kitöltésével lehet jelentkezni.

Programjainkra jelentkezni a honlapunkon eseménynaptárban illetve a facebook közösségi oldalunkon található eseményekben található leírás és űrlap kitöltésével lehet.
Más jelentkezést is el tudunk elfogadni (telefon, e-mail, személyes találkozás, levél).
Közösségi oldalakon hozzászólásokban, megjegyzésben tett jelentkezéseket nem áll módunkban elfogadni! Jelentkezéseket sorrendben, a keretlétszám erejéig tudjuk fogadni.
Minden jelentkező, a jelentkezés leadását követően kap egy megerősítő e-mailt, hogy jelentkezését regisztráltuk. Programjainkon a résztvevők száma korlátozott. A meghirdetett programok részleteinél megtalálható a jelentkezők létszáma, mely arról tájékoztat, hogy mennyi túratársat tudunk magunkkal vinni.
A jelentkezési űrlap kitöltése egy jelzés egyesületünknek részvételi szándékodról, nem minősül foglalásnak! A részvételi díj megfizetése után lesz helyed foglalva! A részvételi díj összegét csak a visszaigazoló e-mail beérkezése után szükséges rendezni. Visszaigazolás nélkül érkező részvételi díj visszafizetését a banki kezelési költség levonásával tudjuk visszafizetni!
A visszaigazoló e-mail küldését követően 5 munkanapon belül kérjük fizetni a részvételi díjat banki átutalással, vagy bankszámlára történő befizetéssel (Budapest Bank) 10102615-86410300-01004009 egyesületünk bankszámlájára. Befizetéskor kérjük feltüntetni a jelentkező(k) nevét, neveit, valamit közlemény rovatba, megjegyzésként a túra nevét és dátumát. Amennyiben a visszaigazolást követően 5 munkanapon belül nem történik meg a program díjának befizetése, automatikusan a jelentkezés érvénytelen lesz, erről külön értesítést a jelentkező nem fog kapni.
TVTE tagoknak a program indulását megelőzően legalább 5 héttel korábban, a nem tagoknak 4 héttel lesz lehetősége jelentkezni a meghirdetett programjainkra. A több napos programokat korábban, akár több hónappal előtte is meghirdethetjük. A jelentkezőnek el kell fogadnia, hogy a túrán, programon csak kitöltött és aláírt nyilatkozattal-jelenléti ívvel vehet részt.

Kapcsolattartás
Fő kapcsolattartási formánk az e-mail levelezés. A jelentkezés visszaigazolása, tájékoztató levelek, adatbekérések ezen a csatornán kerülnek közvetítésre, így kérjük, ha jelentkeztél valamelyik programunkra, figyeld a megadott e-mail fiókodat. Ha valaki nem adja meg e-mail címét, abban az esetben nem tudunk felelősséget vállalni az esetleges információhiány miatt (pl. jelentkezési határidő után bekövetkező változások). Ha a túrát megelőző 24 órában történik nem várt esemény (pl. a jelentkezők száma a minimális alá esik), abban az esetben telefonon értesítünk mindenkit a túra elmaradásáról, vagy a beállt változásról. Kérdéseitekkel inkább e-mail-ben keressétek egyesületünket, de telefonon is állunk rendelkezésetekre.
Telefonos elérhetőségek: +36205424909     +36204660850

Adatkezelés, adatvédelem
A jelentkezés során megadott személyes adatokat egyesületünk az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény szerint bizalmasan kezeli, azt harmadik fél számára nem adja át. Az adatokra a jelentkezőkkel történő közvetlen kapcsolattartás miatt van szükség.

Részvételi díj, befizetés
A túrakiírásban minden esetben szerepel, hogy ha fizetős az adott út, mennyibe fog kerülni. Ingyenes programjaink ennek megfelelően lesznek kiírva. A részvételi díj teljes összegét előre kérjük befizetni átutalással vagy banki befizetéssel Egyesületünk
Budapest Banknál vezetett 10102615-86410300-01004009 számú bankszámlájára.
Az átutalásról minden esetben számla készül, melyet e-mailben küldünk el a befizetőnek. Lehetőség van készpénzes befizetésre házipénztárunkba, előtte időpont egyeztetés szükséges a +36307576585 telefonszámon.
A részvételi díj nem tartalmaz biztosítást!
A részvételi díj tartalmát minden esetben rögzítjük a túrakiírásban, ahol megjelöljük az egyéb felmerülő költségeket is, melyek a részvételi díjon felül kell vagy lehet fizetni.

Biztosítás
Megjelölt külföldi túráinkon (pld. magashegyi túráknál) kötelező olyan sport-baleset biztosítás megkötése, mely tartalmazza az esetleges hegyi mentést. A biztosítást egyénileg kell megkötnie minden jelentkezőnek! A biztosítás meglétét a túravezető indulás előtt ellenőrzi. Amennyiben valaki nem rendelkezik a szükséges biztosítással, nem vehet részt az adott túrán. Európai Uniós TB kártya minden külföldi kirándulás során szükséges! A kártya igényléséről az OEP honlapján ide kattintva tájékozódhatsz.
Utazás és túra során az aláírt szerződés és vagy kártya legyen nálad! Belföldi kirándulásainkra nem kötelező a biztosítás.

Lemondás, bánatpénz
Az utazás megkezdése előtti 7 vagy több nappal való lemondás esetén a részvételi díj 80%-át visszatérítjük. Ha a lemondás 7 napon belüli, a túra díját nem áll módunkban visszatéríteni. Lehetőség van arra, hogy az utas maga helyett másik személyt küldjön.

Kedvezmény
TVTE tagoknak a fizetős utak részvételi díjából 500 – 5.000 Ft/fő/program kedvezményt biztosítunk, melyet feltüntetünk a program kiírásában. A kedvezmény mértéke az adott program időtartamától és a résztvevők számától eltérhet!

Program
Túráinkon bárki részt vehet, aki egészséges és megfelelő fizikai erőnlétben van. A túrák különböző nehézségűek, egyes túrák komolyabb fizikai igénybevétellel járnak. Fontos, hogy mindenki felmérje saját fizikai erőnlétét, felszerelése alkalmasságát, ezért ha kérdésed van, időben vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy válaszolhassunk.
A túravezető az időjárási körülményeket, az adott túraútvonalon történő változás, változtatás és a résztvevők felkészültségét figyelembe véve változtathat a túra vagy kirándulás programján.
A változtatás miatt, a részvételi díj nem kérhető vissza. A túrakiírásban szereplő adatok (táv, szintemelkedés, nehézség) tájékoztató jellegűek.
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz és vehet részt, sem az egyesületet, sem a túravezetőt nem terheli semmilyen felelősség a túra résztvevőiért, mely nem a túravezető hibájából származik!
(pld. nem megfelelő felszerelés miatt történő baleset, ittas állapotban történő baleset, kérés-utasítás-felszólítás be nem tartása miatt történt baleset, stb.) Kérjük, minden esetben, mindenki tartsa be a túravezető kéréseit, utasításait!
A túravezető vezeti a túrát, nem Te! Akkor is, ha Te gyorsabban tudsz gyalogolni. Mindig hallgass a szavára, hidd el, ő tapasztaltabb nálad.
Természetesen a túravezető azért is van a csoporttal, hogy odafigyelve megelőzze az ilyen helyzeteket, döntéseikkel az egyént és a csoportot óvják.

Természetjáró minősítés

Tagjaink, mint a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) tagjaiként, természetjárói minősítési rendszerben is részt vehetnek. Ennek egyik feltétele a túrákon az előírásoknak megfelelően kitöltött és igazolt túrajelentés, melyet minden hónap utolsó napjáig kérünk leadni. Az egyesületünk által szervezett, és túravezetőink által vezetett túrákon az adott túravezető(k) tölti(k) ki és igazolja(ák) a túrajelentést. Egyéni túra során a szabályzatban meghatározott módon szükséges igazolni és kitölteni a túrajelentést. A hiányosan és későn leadott túrajelentéseket nem áll módunkban elfogadni! Bővebb információkat az MTSZ honlapján lehet olvasni. A minősítésről hasznos információkat itt lehet olvasni. A 2021. áprilistól érvényes túrajelentés nyomtatványt itt lehet letölteni, majd kinyomtatni.

Általános tájékoztató a felszerelésekről és a túrák nehézségi besorolásáról:

Túráinkon bárki részt vehet, aki egészséges és megfelelő fizikai erőnlétben van. A túrák különböző nehézségűek, egyes túrák komolyabb fizikai igénybevétellel járnak. Fontos, hogy mindenki felmérje saját fizikai erőnlétét, felszerelése alkalmasságát, ezért ha kérdésed van, időben vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy válaszolhassunk.

A túrák nehézségi besorolása: (a túrakiírás melletti csillagok száma  az alábbiak szerint tájékoztat)

*         Könnyű, laza séta, nincsenek komoly szintemelkedések, sem távolságok. (0-8 km, 100m alatti szintemelkedés)

**        Könnyű túra, minden egészséges ember számára teljesíthető, nem érhetnek meglepetések, ha időnként szoktál sétálni, kirándulni.      (6-12 km, 500 m alatti szintemelkedés)

***       Közepesen nehéz túra, melynek időtartama 8-10 óra lehet, nagyobb szintemelkedéssel. Átlagos teljesítőképességű emberek is végigjárhatják. Aki először túrázik, másnap izomláz várható. (10-18 km, 1000 m alatti szintemelkedés)

****      Nehéz túra, rendszeres túrázóknak ajánlott.  Nagyobb távolság és számottevő szintemelkedés várható. A gyakrabban túrázók is megérzik lábaikat.    (15-25 km, 1.500 m alatti szintemelkedés)

*****    Megerőltető túra, csak jó fizikai és szellemi állapotú rendszeres túrázóknak ajánlott! Nagy távolságok és szintemelkedés várható. Előny jelent, ha nem először indulsz magashegységbe. Izomláz és “itt fáj-ott fáj” szinte garantált.   (25 km vagy 1.500 m szint felett)

******  Extrém túra. Különösen nagy távolságok és szintemelkedés, extrém körülmények akár télen fagyban, hóban. Részvételhez magashegyi tapasztalat szükséges.

Javasolt túrafelszerelés: 

 • Túrabakancs vagy túracipő és hozzá való túrazokni. Végső esetben sportcipő. Egyiket sem a túrán vedd fel először!
 • Réteges ruházat, váltópóló a hátizsákban. Csere száraz ruházat, váltózokni a gépkocsiban vagy buszban hagyva. Elázás esetén nagyon kellemetlen vizes ruhában haza utazni.
 • Kapucnis esőkabát. Esernyőt túrára NE hozz!
 • Napi enni,- és innivaló. Pld. szendvicsek, csoki, szőlőcukor, energiaszeletek, víz, gyümölcslé… alkohol fogyasztása túra közben nem megengedett!
 • Megfelelő méretű hátizsák. Táskát, szatyrot túrára NE hozz! Ezek a gépkocsiban vagy buszban megvárnak.
 • Kalap, sapka vagy kendő, napszemüveg. Leégés ellen napkrém, ajakír. Eü papír, nedves törlőkendő.
 • Ajánlott felszerelés: túrabot(ok), kamásli, bicska, fényképezőgép tokban.
 • Baj esetén jól jöhet: Európai Egészségbiztosítási Kártya! Ingyen van, igényeljétek, és túrára, kirándulásra kötelező hozni!
 • Egyéni sport-balesetbiztosítás kötése erősen ajánlott.
 • Határátlépéshez szükséges: érvényes személyazonosító igazolvány, vagy érvényes útlevél. Figyelem! A magyar hatóságok által kibocsátott ideiglenes személyazonosító igazolvánnyal nem lehet az ország területét elhagyni!
Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net